Fejø - Fejø Marmelade

Håndplukket & håndlavet

jordbrmarmelade Jeg var med i køkkenet, dengang det var min mor, der stod og lavede marmelade. Jeg fik hurtigt smag for både marmeladen som for det at lave den, og udviklede min mors opskrifter. Det startede som en hobby, men glassene i min lille bod på Fejø forsvandt så hurtigt som det varme brød, det smager allerbedst sammen med.

Den marmelade, jeg laver og sælger i dag, er ikke som min mor lavede den, for Fejø Marmelade tilsættes mindre sukker. Frugten håndplukkes på Fejø og de omkringliggende øer i smålandsfarvandet, og klimaet hernede er så mildt, at bær og frugter naturligt er sødere end de fleste andre steder i landet.

Mit køkken, der bugner af store gryder og saftpressere, er godkendt og kontrolleres af levnedsmiddelstyrelsen.

Næsten alle bær og frugt plukker jeg i private haver, så der er ikke anvendt sprøjtemidler.

Nogle af mine marmelader fås i forskellige varianter : Fejø marmelade med økologisk rørsukker også sukkerfri samt traditionelle Fejø marmelader.

At lave marmelade har været min hobby igennem mange år. Det er sjovt at finde på nye opskrifter, og at andre mennesker er lige så glade for at spise min marmelade, som jeg er for at lave den, synes jeg, er dejligt. ... Læs mere

Salgssteder : købe den i flere lokale butikker, eller du kan møde mig og marmeladerne på markeder året rundt

Småøernes Fødevarenetværk

Bjørnø 14, 5603 Bjørnø
info@oespecialiteter.dk

En række projekter gennemføres med tilskud fra
NaturErhvervsstyrelsen

naturerhvervsstyrelsen
 

Omhu, kvalitet og bæredygtighed
Ø-specialiteter er et varemærke udviklet af Småøernes Fødevarenetværk

Ø-specialiteterVaremærket er forbeholdt fødevarer af en særegen kvalitet og historik, udviklet og produceret af producenter på én af de 27 småøer spredt ud over Danmarks kort.

Varemærket er etableret i et forsøg på at skabe synergi imellem småøernes producenter af kvalitetsfødevarer og løse de logistikproblemer der er forbundet med et fortsat virke på småøerne.

Produkterne er i vid udstrækning produceret og forædlet på øerne med det formål at skabe identitet og jobmuligheder og dermed fastholde og udvikle eksistensgrundlaget på øerne.