• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Vores 22 mand store team havde knoklet og fortjente en dag ud og opleve noget helt særligt. Så hvorfor ikke komme helt væk: En times sejlads ud i Sejerøbugten til, ja, rigtig gættet, Sejerø.

Det var stadig formiddag, da færgen lagde til i havnen, og der var lige tid til at gå rundt og nyde stemningen på havnen og kigge ind i gårdbutikkens havneudsalg, inden vi satte os til rette i den flotte, overdækkede hestevogn, der stod og ventede på os. Turen gik gennem Sejerby og videre nordpå til Horsekær, øens økologisk produktion & slagteri af fritgående gæs. At bumle af sted i hestevogn med sine gode kolleger er virkelig noget, der kan fjerne al stress og få smilene og latteren frem. Der blev fortalt mange gode historier på den tur!.

På Horsekær tog Laurids imod os og førte os ud på en lille times markvandring, mens han fortalte om livet som fødevareproducent på en småø, med de muligheder og udfordringer, der er herved. Det var en fornøjelse at se gæssene nyde det gode liv, det gav sig selv, hvorfor Laurids gerne siger, at gæssene sælger sig selv. Turen sluttede på Horsekær, hvor der var dækket op med rigelige smagsprøver af gåse- og lammeprodukter med kartoffelsalat med øens egne grønsager. Et kig ind i det helt særegne ’slagteri uden vægge’ blev det også til.

Efter et par timer på Horsekær kørte vi videre med hestevognen og blev, som aftalt, sat af på ’Bellevue’, hvor der var tid til at bade og gå tur på stranden og ellers bare gøre, hvad man havde lyst til. En lille håndfuld af mine kolleger valgte at gå i forvejen ned til havnen og bruge de sidste timer i Sejerby, hvor de blandt andet besøgte kunstudstillingen i kulturhuset, og på havnen, inden vi alle sammen igen mødtes ved aftenfærgen og sejlede hjem med helt nyopladede batterier og et smil på læben.

Næste gang jeg besøger Sejerø, tager jeg familien og bilen med, så vi kan komme helt op til (og op i) fyret i nord og til revet i syd, hvor vi kan komme på natursafari med Kurt, der, har jeg ladet mig fortælle, har lige så mange skrøner på lager, som han har anekdoter i ærmet. Og lur mig, om ikke det bliver en lørdag i juli, hvor der traditionen tro er marked på havnen.

 

På Sejerø er der stemning og oplevelser for hver eneste af øens hele 12 kilometer

Her finder du os

Klik på kortet for at vælge en ø

Find Ø-specialiteter her

Småøernes Fødevarenetværk

Aarø 145, 6100 Haderslev
info@oespecialiteter.dk

En række projekter gennemføres med tilskud fra
NaturErhvervsstyrelsen

naturerhvervsstyrelsen
 

Omhu, kvalitet og bæredygtighed
Ø-specialiteter er et varemærke udviklet af Småøernes Fødevarenetværk

Ø-specialiteterVaremærket er forbeholdt fødevarer af en særegen kvalitet og historik, udviklet og produceret af producenter på én af de 27 småøer spredt ud over Danmarks kort.

Varemærket er etableret i et forsøg på at skabe synergi imellem småøernes producenter af kvalitetsfødevarer og løse de logistikproblemer der er forbundet med et fortsat virke på småøerne.

Produkterne er i vid udstrækning produceret og forædlet på øerne med det formål at skabe identitet og jobmuligheder og dermed fastholde og udvikle eksistensgrundlaget på øerne.