• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Det var knitrende koldt. Solen fik sneen til at reflektere, så vi måtte misse med øjnene, da vi efter 29 minutter i færgens lune salon mærkede frosten knase under vinterstøvlerne. Alle tre vennepar havde kælke med, og familiens yngste var ikke sene til at kaste sig i dem. ”Træk mig” hylede de om kap.

”I skal gå 8-tallet,” havde ’Mette Most’ foreslået, da vi havde ringet og spurgt, om der egentlig var noget at komme til øen efter, når nu det var vinter  ... Og jo, når man er en 10-stykker, kan man oven i købet bestille forplejning. Vi travede af sted, klar til at producere røde kinder og ditto næser på alle mand. Vi kom gennem Strynø by, hvor de voksne trak på smilebåndet af plakaten på købmandsbutikken med teksten: ”Har du talt med din købmand i dag?” Jo, den var god nok.

Vi var helt sikkert på en ø. Vi gik lige over og ud forbi møllen, så vi kunne komme ned til strandkanten på den anden side af den knap to kilometer brede ø. Det tog næsten vejret fra os alle, børn som voksne, da et enormt træk af gæs trak hen over himlen. Gæssene var dog hurtigt glemt hos ungerne, da de fik øje på ismasserne i den lavvandede strandkant.

Sangsvanerne så måbende til, men besluttede, de hujende unger ikke var energien værd at flytte sig for. Børnene taler stadig om de godt 500 meter op til næste vej. Og de voksne taler stadig om den modtagelse, vi fik hos Mette Most, der udover plantagerundvisning og mostfortællinger serverede varm, krydret most. Lige, hvad både børn og voksne trængte til. Heldigvis var der også plads i kælken til en smagekasse med seks flasker af Mettes gourmet-måltidsmost, et alkoholfrit alternativ, der præcis som vin og øl er fremstillet til forskellige typer mad, lige fra lyst kød til dessert, med og uden let kulsyre.

Således påfyldte fortsatte vi turen tilbage mod færgen, hvor vi passerede ’Mejeriet’, der på bestilling havde lavet frokost til os. En god kop varm kakao var der også plads til. Mørket ville snart sænke sig, og vi satte kursen hjemad, ikke kun med røde kinder & næser, men også med gode oplevelser i bagagen.

Næste gang, jeg skal til Strynø, bliver til august, og der har vi hyggetanter med til børnene, for da skal mor og far løbe ø-maraton. Det lyder som en joke, men den er god nok: Man kan godt løbe maraton på en ø, der er 2 kilometer bred og tre lang. Det er bare fem gange rundt i 8-tallet og én gang rundt om byen. Det bliver en fest ...

 

På Strynø gør man tingene helt på sin egen måde.

Her finder du os

Klik på kortet for at vælge en ø

Find Ø-specialiteter her

Småøernes Fødevarenetværk

Aarø 145, 6100 Haderslev
info@oespecialiteter.dk

En række projekter gennemføres med tilskud fra
NaturErhvervsstyrelsen

naturerhvervsstyrelsen
 

Omhu, kvalitet og bæredygtighed
Ø-specialiteter er et varemærke udviklet af Småøernes Fødevarenetværk

Ø-specialiteterVaremærket er forbeholdt fødevarer af en særegen kvalitet og historik, udviklet og produceret af producenter på én af de 27 småøer spredt ud over Danmarks kort.

Varemærket er etableret i et forsøg på at skabe synergi imellem småøernes producenter af kvalitetsfødevarer og løse de logistikproblemer der er forbundet med et fortsat virke på småøerne.

Produkterne er i vid udstrækning produceret og forædlet på øerne med det formål at skabe identitet og jobmuligheder og dermed fastholde og udvikle eksistensgrundlaget på øerne.