• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

En dag på Aarø

Syv minutter. Så havde vi lagt Jylland bag os og stod på havnen på Aarø og mærkede til fulde fornemmelsen af ø: Sommer, turistglæde og ro. ’Vi’ var mine godt 40 kolleger og jeg, og anledningen var firmaets årlige sommerudflugt. Havnen summede af lystsejlere og andet godtfolk, der også nød at være kommet så langt væk på så kort tid.

Vi gik de 200 meter op til Brummers Gaard, hvor Marianne tog imod os med et veldækket bord i den hyggelige café, der på én gang var moderne og emmede af historie. Det var de udstillede genstande fra Knud Brummers stensamling og de gamle lokkeænder, der stod rundt om i caféen, med til at understrege.

Menuen indeholdt både pølser og spegepølser fra øens egne Galloway-køer samt Mariannes kratluskermarmelade, og da alle var mætte, var humøret i top og lige klar til næste punkt på programmet: En tur med ’Ø-bussen’, en traktor med ladvogn. Vi blev kørt rundt på øen, der er en forunderlig blanding af turistperler og stille, stille natur. De mange vandrestier når helt ud i det gamle vådområde, man taler om at genetablere, samt på kalven, der både byder på børnevenlig strand og tumlepladser for rød glente, digesvaler og sæler.

Målet, udover at se øen, var Årø Vingård. Her blev vi vist rundt i vingården, vineriet og gårdbutikken med de mange specialiteter, også fra andre danske småøer, inden vi blev bænket til vinsmagning. Den bød på flere positive overraskelser til smagsløgene, og de var ikke kun fremkaldt af specialiteter som tangvin og honningvin. Udover at smage på fem af gårdens kvalitetsvine, der har samme klassifikation som prinsgemalens Cahor-vine (BGB), fortalte Svend Aage også om dansk vinavl.

Efter et par gode timer gik vi de 500 meter ned ad vejen til Aarø Galloway og Gårdbutik, hvor man både kan købe kød, pølser og, ikke at forglemme, Birgits egne maskinstrikkede uldtrøjer strikket af garn fra Hjelholt Uldspinderi. Således belæsset med lækkerier og gode oplevelser var det tid til at stige på Ø-bussen igen og lade sig køre til færgen.

Næste gang, jeg skal til Aarø, skal hele familien med. Så skal vi gå de 12 kilometer rundt. Eller fiske havørreder. Eller på krydderurtesafari. Eller leje havkajakker. En golfbil. Eller fiskenet og trækvogne til de mindste. Eller  ... ”

På Aarø er der alt og intet. Præcis som det skal være på en ’rigtig’ ø.

Air Max 270 Men

Wo Sie uns finden

Klicken Sie um eine Insel zu wählen

Find Ø-specialiteter her

Småøernes Fødevarenetværk

Bjørnø 14, 5603 Bjørnø, Dänemark
info@oespecialiteter.dk

En række projekter gennemføres med tilskud fra
NaturErhvervsstyrelsen

naturerhvervsstyrelsen
 

Omhu, kvalitet og bæredygtighed
Ø-specialiteter er et varemærke udviklet af Småøernes Fødevarenetværk

Ø-specialiteterVaremærket er forbeholdt fødevarer af en særegen kvalitet og historik, udviklet og produceret af producenter på én af de 27 småøer spredt ud over Danmarks kort.

Varemærket er etableret i et forsøg på at skabe synergi imellem småøernes producenter af kvalitetsfødevarer og løse de logistikproblemer der er forbundet med et fortsat virke på småøerne.

Produkterne er i vid udstrækning produceret og forædlet på øerne med det formål at skabe identitet og jobmuligheder og dermed fastholde og udvikle eksistensgrundlaget på øerne.