Fejø - Kernegaarden

Kernegaarden

IMG 5930-2Kernegaarden driver økologisk frugtavl, bondegårdsferie, tapas cafe` samt gårdbutik og producerer økologisk æblemost,cider, calvados,eddike og gastrik i eget gårdmosteri. På gården arrangeres der rundvisning i æbleplantagen og i cideriet for grupper på minimum 12 personer, med foredrag om økologisk Co2 neutral gårdproduktion; processen med at følge æblet fra blomst til frugt, over æblehøst, presning og gæring af cidersaft i cideriet til det færdige produkt i champagneflasken.

Arrangementet afsluttes i den hyggelige gårdbutik, hvor der skåles i den sprudlende æblecider, duften breder sig, og man smager på kernegaardens øvrige produkter.
Kernegaardens gårdbutik og cideri har åbent for besøg hele året efter aftale.
Kernegaarden kan yderligere arrangere guidet ture på Fejø.

 Se link her til beskrivelse af blomstringstur

 

Kernegaardens cideri

FB IMG 1517492743915Med sit milde, solskinsrige ø-klima har Fejøs frugtavlere særligt gode betingelser for at dyrke frugt af høj kvalitet. Med fransk bondegårdscider som forbillede er Kernegaardens Fejø Cider baseret på importerede franske cideræbletræer, med fremmedartede æblesorter som Kermerien, Douce Couet, Ligne og Judeline.

Disse franske æblesorter indeholder bl.a. nogle bitterstoffer som giver den færdige cider en særlig aroma. Kernegaarden Fejø Cider brygges efter gamle franske bondegårds-opskrifter, hvor gæringen går i gang af sig selv - uden tilsætning af hverken gær, sukker, vand eller kulsyre. Den færdige cider er frisk, perlende og halvtør, samt klar og gylden med en alkoholprocent på 4-6.

Fejø Frilandskvæg

FB IMG 1517492372654En del af daglig livet på gården er pasning af geder, høns, ænder og frilandskvæg. Kernegaarden har en aftale med Fejø Frilandskvæg om afgræsning af gårdens græsmarker. I æblehøsten om efteråret, tilgodeses kvæget med resterne af den friskpressede æblepulp.

 

Kontakt

Kai & Anita Winter,
Kernegaarden,
Hjortemosevej 41,
4944 Fejø

Telefon: 24 81 26 69 / 29 44 03 21
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Her kan du læse mere om Kernegaarden på Kernegårdens hjemmeside og se også Fejø Calvas hjemmeside

Småøernes Fødevarenetværk

Bjørnø 14, 5603 Bjørnø
info@oespecialiteter.dk

En række projekter gennemføres med tilskud fra
NaturErhvervsstyrelsen

naturerhvervsstyrelsen
 

Omhu, kvalitet og bæredygtighed
Ø-specialiteter er et varemærke udviklet af Småøernes Fødevarenetværk

Ø-specialiteterVaremærket er forbeholdt fødevarer af en særegen kvalitet og historik, udviklet og produceret af producenter på én af de 27 småøer spredt ud over Danmarks kort.

Varemærket er etableret i et forsøg på at skabe synergi imellem småøernes producenter af kvalitetsfødevarer og løse de logistikproblemer der er forbundet med et fortsat virke på småøerne.

Produkterne er i vid udstrækning produceret og forædlet på øerne med det formål at skabe identitet og jobmuligheder og dermed fastholde og udvikle eksistensgrundlaget på øerne.