Skarø - Is fra Skarø

Is fra Skarø

sk1_06På Skarø i det Sydfynske Øhav producerer Britta fra 'Is fra Skarø' gourmet-is med birkesaft, i tæt samarbejde med husbonden Martin der i sit firma Biosynergy A/S dyrker urter og producerer te, snaps og ekstrakter.

Britta tilbyder skræddersyede arrangementer med kulinariske – og efter ønske faglige – oplevelser i forbindelse med f.eks. teambuilding, firmaudflugter, bestyrelsesmøder, runde fødselsdage og bryllupper.

Stedet er familiens pittoreske gård på Skarø. Det var disse primitive, idylliske faciliteter - den oprindelige brostensbelagte gårdsplads og laden med sand på gulvet - der dannede rammen om hendes majestæt Dronningen og Prinsegemalens besøg på Skarø i september 2008. Og det er her at gæster kan få de lokale ø-specialiteter at smage blandt andet lammehaler og tunger fra ø-lam, samt is og vafler. Både mad og omgivelser er i en klasse for sig og spænder fra den enkle ø-platte til en 14-retters royal menu.

Britta arrangerer gerne rundvisninger for grupper ned til 10 personer, med fremvisning af produktionskøkken og birketapning, samt giver gode råd om råvarer og produktion af egen is. Efterfølgende er der smagsprøver og salg af is. Desuden tilbyder Britta og Martin mere faglige arrangementer om produktion og dyrkning af specialafgrøder, urter, te, snaps og ekstrakter, og deler ud af deres viden og passion for sundhed og smag.

Store som små arrangementer og mad skal forudbestilles.

Isen

40c9e14af0Is fra Skarø skiller sig ud fra al anden is, idet den er baseret på birkesaft. Isen kommer desuden også i nogle lidt usædvanlige smagsvarianter: æblesorbet med rosmarin, ribssorbet, birkesirup-flødeis og sorbet med rabarber og vanille.

Råvarerne

Is fra Skarø laves i Brittas eget produktions-køkken på øen. Isen er fremstillet af de bedste økologiske råvarer der kan opdrives på markedet – oftest fra lokale producenter - og er helt fri for tilsætningsstoffer.

Birkesaften, som hvert forår tappes på Skarø, er selve magien i Is fra Skarø. Indholdet af naturlige salte og sukkerstoffer i den rene birkesaft fremmer frugtsmagen og gør, at isen tilsættes 15% mindre sukker, end anden sorbetis. . Den friske, rene birkesaft fra Skarø tappes ligesom ahornsirup ved en tud boret ind i træstammen. Herfra drypper omkring 10 liter saft i døgnet, som derefter hældes på flaske. Et birketræ kan give op til 300 liter saft om året.

Kontakt

Britta Tarp,
Is fra Skarø,
Østerhovedvej 4,
Skarø, 5700 Svendborg,

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Telefon: 29 29 15 20.

Her kan du læse mere om Is fra Skarø.

Småøernes Fødevarenetværk

Aarø 145, 6100 Haderslev
info@oespecialiteter.dk

En række projekter gennemføres med tilskud fra
NaturErhvervsstyrelsen

naturerhvervsstyrelsen
 

Omhu, kvalitet og bæredygtighed
Ø-specialiteter er et varemærke udviklet af Småøernes Fødevarenetværk

Ø-specialiteterVaremærket er forbeholdt fødevarer af en særegen kvalitet og historik, udviklet og produceret af producenter på én af de 27 småøer spredt ud over Danmarks kort.

Varemærket er etableret i et forsøg på at skabe synergi imellem småøernes producenter af kvalitetsfødevarer og løse de logistikproblemer der er forbundet med et fortsat virke på småøerne.

Produkterne er i vid udstrækning produceret og forædlet på øerne med det formål at skabe identitet og jobmuligheder og dermed fastholde og udvikle eksistensgrundlaget på øerne.