Fur - Bryghus

Mikrobryggeri på Fur

d62f00c152Hvad er en mand uden sit eget bryggeri? Ordene blev sagt halvt i spøg, men i munden på Mogens Fog kom der snart handling bag. I 2003 ansatte han en brygmester til at starte en ølproduktion op og i efteråret 2004 blev mikrobryggeriet Fur Bryghus indviet.

Fur Bryghus har egen restaurant med både en rustik og en gourmet menu. Se mere om åbningstider og menuer på bryghusets hjemmeside.

I ugerne 26 til og med 33 er der fast rundvisning hver tirsdag og torsdag kl 16.00 til kr. 75,- pr person

En rundvisning med fortællinger om ølproduktion og husets historie tager ca. 60 minutter og inkluderer 2 x 0,2 liter øl pr. person. Der arrangeres desuden rundvisninger ved besøg af grupper på mellem 20-75 personer.

Øllet

62e14372f2Fur Bryghus producerer i alt seks typer øl. Fire af dem - Fur Ale, Fur Hvede, Fur Porter og Fur Julebryg - er overgærede, mens er Fur Bock og Fur Lager er undergærede.

De seks øltyper er meget forskellige i karakter og smag, og brygmester Flemming Asmussen arbejder konstant med at frembringe nye nuancer i smagsbilledet for enkelt af dem. Da Fur Bryghus ikke har intentioner om at vokse sig større, end det er nu, har brygmesteren den tid, der skal til for rigtigt at kræse om øllene og udvikle deres kvaliteter

Det rene vand

79c7e9a04fBrygmester Flemming Asmussen går i sin ølproduktion efter, at hver enkelt af de seks typer øl på menuen i Fur Bryghus skal være en særlig smagsoplevelse. I dette arbejde har han fået en gave i det enestående Furvand, som pumpes op fra øens undergrund.

Vandet fra Fur har været igennem en 55 – 70 år lang, naturlig filtreringsproces ned gennem et 50 meter dybt lag af kiselalger og vulkansk aske, der tilsammen danner det molér, som øens undergrund er så rig på. Dette rene, klare vand er "ingredient x" i ølproduktionen hos Fur Bryghus, og hemmeligheden bag det fremragende øl. Det er ikke til at sige nøjagtigt, hvad dette vand præcist gør ved smagen eller strukturen, men som brygmesteren formulerer det: "Prøv at bruge nøjagtigt de samme opskrifter med andet vand, og det smager ikke længere som Furøl".

Kontakt

Kontakt & tilmelding: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 97 59 30 60

Her kan du læse mere om Fur Bryghus

Småøernes Fødevarenetværk

Bjørnø 14, 5603 Bjørnø
info@oespecialiteter.dk

En række projekter gennemføres med tilskud fra
NaturErhvervsstyrelsen

naturerhvervsstyrelsen
 

Omhu, kvalitet og bæredygtighed
Ø-specialiteter er et varemærke udviklet af Småøernes Fødevarenetværk

Ø-specialiteterVaremærket er forbeholdt fødevarer af en særegen kvalitet og historik, udviklet og produceret af producenter på én af de 27 småøer spredt ud over Danmarks kort.

Varemærket er etableret i et forsøg på at skabe synergi imellem småøernes producenter af kvalitetsfødevarer og løse de logistikproblemer der er forbundet med et fortsat virke på småøerne.

Produkterne er i vid udstrækning produceret og forædlet på øerne med det formål at skabe identitet og jobmuligheder og dermed fastholde og udvikle eksistensgrundlaget på øerne.