Frilands kvæg på Fejø

d99d9d3a26Kan du li' at din bøf har haft et godt liv?

Kvægbestanden er en krydsningsbestand af Limousine og Hereford. Et dejlig kødfuldt og fedtfattigt dyr, der er opdrættet med dyrevelfærd som 1. prioritet. Dyrene har gået ude hele livet, fået mælk fra moderdyret, græs og fodertilskud . Kød fra fritgående kvæg. "Mor" og "barn" går sammen i familien så længe som muligt.

Skal det være en glad bøf – skal det være fra Fejø Frilands Kvæg

Slagtning

HELLOVores slagtedyr er alle unge dyr, slagtet på anerkendt slagteri med hensyntagen til dyrenes stress tærskel

Udskåret af professionelle butiksslagtere – derfor forbrugervenlige udskæringer

Kødet leveres frisk udskåret i kasser med mærkesedler lige til at lægge i poser og fryses ned.

Vægten kan variere fra dyr til dyr, og gennemsnitlig er vægten for 1/2 dyr på ca. 160 kg.

Dyrene sælges i halve, kvarte samt ottendedele

Bestilling

d99d9d3a26444Bestilling sker via email eller telefon. Her bliver man skrevet op og aftaler tidspunkt for slagtedato, Der slagtes forår , vinter og efterår.

Bestilling via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefonisk henvendelse skal helst være efter kl. 17:30

Afhentningssted, kontonr. depositum m.m. aftales via e-mail.
Vi slagter forår, vinter og efterår. Kontakt os for dato.

Historien

Ved køb af dyr fra fejø frilandskvæg får de kød fra et dyr der bliver slagtet i Holeby på et slagteri som der er dyrlægekontrolleret og det bliver alle dyr også.

Vægten kan variere fra dyr til dyr, og gennemsnitlig er vægten for 1/2 dyr på ca. 160kg.

Henter man kødet i Holeby, kan man selv være med ved udskæringen

Kvægbestanden er fra et lille familiebrug. Det er en krydsningsbestand af Limousine og Hereford. Et dejlig kødfuldt og fedtfattigt dyr, der er opdrættet med dyrevelfærd som 1. prioritet. Dyrene har gået ude hele livet, fået mælk fra moderdyret, græs, korn af egen produktion og fodertilskud. Kødet er altså fra fritgående kvæg, hvor "mor" og "barn" går sammen i familien så længe som muligt.

Alle slagtedyr er unge dyr, og de slagtes på anerkendt slagteri med hensyntagen til dyrenes stress-tærskel. Familien har boet på Fejø i mange generationer og gården har været i familiens eje i to generationer. Nu er det sønnen, som fører den videre udelukkende med kødkvæg, og de for Fejø så berømte frugthaver bestående af æbler, pærer og blommer.

Jeg er ved at gå væk fra frugthaven, og udelukkende satser på mit kødkvæg, derfor er jeg gået ind i naturpleje med dyrene. som f.eks gik nogle af dyrene i en nedlagt frugthave, hvor deres mad bestod af frugter (æbler, pærer) grene, græs og urter. Andre dyr går på engarealer som ikke har været afgræsset de senere år.

Hans Jørgen Larsen
Slettervej 50 4944 Fejø
Telefon: 21 25 60 85
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Der er altid mulighed for at komme og se dyrene langs stranden ved Sletterne

Her kan du læse mere om frilandskvæg fra Fejø

Småøernes Fødevarenetværk

Aarø 145, 6100 Haderslev
info@oespecialiteter.dk

En række projekter gennemføres med tilskud fra
NaturErhvervsstyrelsen

naturerhvervsstyrelsen
 

Omhu, kvalitet og bæredygtighed
Ø-specialiteter er et varemærke udviklet af Småøernes Fødevarenetværk

Ø-specialiteterVaremærket er forbeholdt fødevarer af en særegen kvalitet og historik, udviklet og produceret af producenter på én af de 27 småøer spredt ud over Danmarks kort.

Varemærket er etableret i et forsøg på at skabe synergi imellem småøernes producenter af kvalitetsfødevarer og løse de logistikproblemer der er forbundet med et fortsat virke på småøerne.

Produkterne er i vid udstrækning produceret og forædlet på øerne med det formål at skabe identitet og jobmuligheder og dermed fastholde og udvikle eksistensgrundlaget på øerne.