Årø Vingård

edeffa8ccdPå Årø i Lillebælt ligger Årø Vingård hvor vinbonden Svend Aage Hansen dyrker og producerer kvalitetsvin som én af landets få erhvervsvinavlere.

Årø har gode klimatiske forhold til dyrkning af vin.

Øen har mange solskinstimer og er ikke plaget af nattefrost i de perioder, som er kritiske for vinavlen - i det tidlige forår efter at knopperne er sprunget og i efteråret, hvor druerne skal modne og få det optimale indhold af sukker og syre.

Vingården og vinene

af567775e7Årø Vingård har, som erhvervs-vinavler, etableret en rimelig stor vinmark efter danske forhold. Vinmarken er på 1 hektar med 2.300 vinplanter af 13 forskellige blå og grønne sorter.

Vinene fra Årø har allerede vundet flere medaljer, ligesom alle vine normalt vil være gedkendt som Regional vin. Den årlige produktion af vin er ikke stor - omkring 5 - 6.000 ltr, men der lægges vægt på håndværksmetoder som sikrer gode vine. En del vine lagres på egefade indkøbt i Frankrig.

På vingården produceres såvel hvide og røde vine samt flere spændende rosé-vine. Desuden nu også søde dessertvine.

Vinoplevelser

3ae09a6428På vingården arrangerer vinbonden efter nærmere aftale rundvisninger og vinsmagninger for grupper suppleret med et foredrag om dansk vinavl, samtidig med at man oplever stemningen på en dansk vingård.

I tilknytning til vingården er der opført et stort væksthus, som anvendes til vinsmagnings-arrangementer.

Her kan du læse mere om Årø Vingård.

Småøernes Fødevarenetværk

Aarø 145, 6100 Haderslev
info@oespecialiteter.dk

En række projekter gennemføres med tilskud fra
NaturErhvervsstyrelsen

naturerhvervsstyrelsen
 

Omhu, kvalitet og bæredygtighed
Ø-specialiteter er et varemærke udviklet af Småøernes Fødevarenetværk

Ø-specialiteterVaremærket er forbeholdt fødevarer af en særegen kvalitet og historik, udviklet og produceret af producenter på én af de 27 småøer spredt ud over Danmarks kort.

Varemærket er etableret i et forsøg på at skabe synergi imellem småøernes producenter af kvalitetsfødevarer og løse de logistikproblemer der er forbundet med et fortsat virke på småøerne.

Produkterne er i vid udstrækning produceret og forædlet på øerne med det formål at skabe identitet og jobmuligheder og dermed fastholde og udvikle eksistensgrundlaget på øerne.