Kernegaarden
Kernegaarden driver økologisk frugtavl, bondegårdsferie, tapas cafe` samt gårdbutik og producerer økologisk æblemost,cider, calvados,eddike og gastrik i eget gårdmosteri. På gården arrangeres der rundvisning i æbleplantagen og i cideriet for grupper på minimum 12 personer, med foredrag om økologisk Co2 neutral gårdproduktion; processen med at følge æblet fra blomst til frugt, over æblehøst, presning og gæring af cidersaft i cideriet til det færdige produkt i champagneflasken.
Se link her til beskrivelse af blomstringstur
Kernegaardens cideri
Med sit milde, solskinsrige ø-klima har Fejøs frugtavlere særligt gode betingelser for at dyrke frugt af høj kvalitet. Med fransk bondegårdscider som forbillede er Kernegaardens Fejø Cider baseret på importerede franske cideræbletræer, med fremmedartede æblesorter som Kermerien, Douce Couet, Ligne og Judeline.
Disse franske æblesorter indeholder bl.a. nogle bitterstoffer som giver den færdige cider en særlig aroma. Kernegaarden Fejø Cider brygges efter gamle franske bondegårds-opskrifter, hvor gæringen går i gang af sig selv - uden tilsætning af hverken gær, sukker, vand eller kulsyre. Den færdige cider er frisk, perlende og halvtør, samt klar og gylden med en alkoholprocent på 4-6.
Fejø Frilandskvæg
En del af daglig livet på gården er pasning af geder, høns, ænder og frilandskvæg. Kernegaarden har en aftale med Fejø Frilandskvæg om afgræsning af gårdens græsmarker. I æblehøsten om efteråret, tilgodeses kvæget med resterne af den friskpressede æblepulp.
Kontakt
Kai & Anita Winter,
Kernegaarden,
Hjortemosevej 41,
4944 Fejø
Telefon: 24 81 26 69 / 29 44 03 21
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Her kan du læse mere om Kernegaarden på Kernegårdens hjemmeside og se også Fejø Calvas hjemmeside